Dieta personalizata

NU UITA UNDE VREM SA AJUNGEM! Acesta este motto-ul meu si al abordarii nutritionale pe care o aplic zi de zi, impreuna cu pacientii mei. Si nu ma refer doar la reducerea in greutate, ci la un stil de viata echilibrat si sanatos, care sa iti ofere confortul de a te simti bine in pielea ta – fizic, psihic si estetic. Din pacate, pentru ca traim intr-o lume in care, de prea multe ori, estetica tinde sa anihileze sanatatea, ajungem sa apelam la diete “minune” sau la perioade crunte de infometare, doar pentru a fi in “trend”. Este o falsa iluzie, care ne autodistruge. Ne amagim cu rezultate pentru o mica perioada de timp, dar, a la long, vom suferi. In acest context social generalizat, iti propun o solutie cu succes demonstrat: Dieta Personalizata.


Am introdus Dieta Personalizata in Romania in urma cu 14 ani. Am fost nutritionistul care aducea pentru prima data acest tip de abordare in Romania, ce presupune personalizarea dietei in concordanta cu tine OMUL. In conceperea dietei personalizate tin cont de tot ceea ce te defineste pe tine ca persoana: de la varsta, sex, inaltime, temperament, pana la starea de sanatate, stilul de viata, alimentele preferate si chiar viata intima. De aceea, inainte de a incepe o dieta personalizata, trebuie sa ai cu tine lista obligatorie de analize, pe baza careia vom face primul pas catre un nou TU.


Dieta Personalizata anuleaza frustrarile, restrictiile exagerate sau infometarile, oferindu-ti un mod de viata sanatos, un echilibru in tot si toate. Reducerea in greutate se realizeaza in mod controlat, printr-o alimentatie diversificata de la o zi la alta, de la luna la luna. Nu exista alimente absolut interzise, ci EXCESUL este interzis. Cu Dieta Personalizata vei invata ca poti manca absolut ORICE, oferindu-ti oportunitatea de a afla Cand, Cum si in ce Combinatie sa te bucuri de fructul “oprit”.


Probabil ca te vei intreba acum in cat timp vor aparea primele rezultate. Vei simti primele efecte ale Dietei Personalizate chiar din primele 4 – 5 zile, la toate nivelurile: de la acul cantarului pana la un tonus fizic mai ridicat, de la o senzatie de mai “usor” la confortul psihic mult mai bun. Cat priveste kilogramele pierdute, numarul acestora depinde de la persoana la persoana, depinde de cat de “biciuit” este organismul de diete sau nu, de varsta, sex si multe alte detalii individuale. Insa, in mod cert, vei incepe sa pierzi kilograme chiar din prima luna de dieta. 


Dieta Personalizata va readuce in viata ta CALITATEA – din toate punctele de vedere, pentru ca indiscutabil Suntem ceea ce mancam!”. Suntem exact rezultatul actiunilor noastre. Prin urmare, depinde numai de tine daca vrei sa elimini din viata ta momentul dificil al intrebarilor: ’’De ce tocmai mie?’’, ’’Cu ce am gresit?’’ sau ’’Unde am gresit?’’. Dieta Personalizata poate deveni un nou mod de viata-modul TAU echilibrat de viata!


REGULILE DE BAZA ALE DIETEI PERSONALIZATE

1. Orar strict de masa : in fiecare zi se va manca la aproximativ aceleasi ore


2. Respectarea meselor:


▪ 3 mese principale


▪ 2 gustari


3. Respectarea intervalului de 3-4 ore intre ultima masa si culcare


4. Un pahar cu apa plata la temperatura camerei in care s-au stors 2-3 feliute de lamaie, baut dimineata, pe stomacul gol


5. Consumul a doua cani de ceaiuri pe zi (nu orice tip de ceaiuri, ci cele recomandate in functie de analize)


6. ACTIVITATE FIZICA ZILNICA, adaptata in functie de:


▪ varsta, sex, temperament


▪ patologie existenta


▪ disponibilitate etc.


P.S. Si simpla plimbare sau dansul pot reprezenta activitati fizice