MOTIVATIA – aliatul principal in redescoperirea sanatatii

 

 

Numai de voi depinde daca vreti sa evitati un moment dificil al intrebarilor:„De ce tocmai mie?“; „Cu ce am gresit?“; „Unde am gresit?“...

In batalia cu obisnuinta si obiceiurile nesanatoase, primul pas trebuie facut chiar de voi singuri. Acest prim pas inseamna determinare, hotarare si dorinta de a va descatusa de lucrurile care va fac rau atat fizic, cat si mental. Motivatia este aliatul nostru principal in redescoperirea sanatatii corpului nostru, astfel ca aceasta trebuie sa fie una cat se poate de pozitiva. Foarte putini oameni reusesc sa tina un regim alimentar pe termen lung atunci cand singura lor motivatie este una de ordin estetic. In schimb atunci cand sunt confruntati cu diverse afectiuni medicale care impun o dieta speciala (diabet, hipertensiune, etc.) fac mai multe eforturi de a nu se abate de la alimentatia prescrisa de specialist.

Situatia cea mai fericita pentru oricare dintre noi, este sa ne gasim motivatia si sa actionam impotriva obiceiurilor nesanatoase si a rutinei alimentare zilnice inainte ca acestea sa se reflecte si in probleme de sanatate mai grave.

Iar pentru acest lucru, nimic nu este mai bun decat sfatul si ajutorul unui specialist care sa ne ghideze spre gasirea motivatiei benefice si a abnegatiei de a nu ne indeparta de la calea cea buna.

Totul incepe cu voi. Trebuie sa stiti de la inceput unde va aflati in raport cu ceea ce v-ati dori sa ajungeti. Sinceritatea fata de propria persoana si de specialist va va ajuta sa va fixati un program si niste tinte pe care le puteti atinge si sa faceti primii pasi spre o schimbare de durata in viata voastra.

Oamenii au o tendinta innascuta de a se adapta foarte repede la tot ceea ce este mai usor si mai ales la ceea ce este nesanatos din lumea inconjuratoare. E vorba despre semipreparate, tehnologie, fast-food-uri etc.

Incet, incet ne uitam radacinile si ne indepartam din ce in ce mai mult de nevoile naturale ale corpului nostru. Hrana zilnica este le fel de importanta precum toate celelalte aspecte ale existentei noastre. Si mai mult decat atat, se reflecta fara sa ne dam seama in fiecare dintre aceste aspecte, influentandu-ne. Cu toate acestea, alimentatia ajunge mereu pe ultimul loc intre prioritatile noastre. Afectati de stres si oboseala am uitat sa mancam natural, normal, echilibrat.  Invocam tot felul de motive, dar nu cautam direct la „rana“...

 

Si tocmai lipsa de prioritizare corecta ne aduce in situatia asta. Daca am acorda doar un pic mai multa atentie felului in care mancam, am realiza ca important este CEEA ce mancam si mai putin CAT mancam. Calitatea alimentelor cu care ne hranim este esentiala. Sunt sigura ca ati auzit acest lucru la toate emisiunile TV care au avut ca subiect produsele naturiste si inlaturarea diverselor toxine din dieta noastra regulata. Ce nu ati auzit este ca nu alimentele care si-au facut loc de-a lungul timpului in frigiderul si pe mesele noastre sunt marea problema a siluetei noastre, ci NOI suntem marea noastra problema. Suntem prea nehotarati si prea comozi pentru a accepta o schimbare reala in obiceiurile noastre.

Ei bine, nu trebuie sa ne invinovatim prea mult pentru asta. Toata lumea are aceasta problema… Diferenta dintre voi si toata lumea este ca voi puteti invata alaturi de un specialist lucrurile importante la care sa fiti atenti in alimentatia zilnica. Veti afla ce trebuie sa introduceti in alimentatie si mai putin ce trebuie sa scoateti. Toate acestea pentru a castiga o silueta de invidiat dublata de o sanatate de fier.

Nu traim ca sa mancam, ci mancam ca sa traim. „Suntem ceea ce mancam!, sunt exact rezultatul actiunilor noastre si, de fapt, pe noi nu ne omoara ceea ce mancam, ci ceea ce NU mancam, pe noi NU ne ingrasa cat mancam ci CEEA ce mancam...

De aceea motto-ul meu este si va ramane: NU UITATI UNDE VRETI SA AJUNGETI!

 


Lasă un mesaj

CAPTCHA

Sunt de acord cu termenii si conditiile