ALIMENTELE CU CALORII NEGATIVE sunt acele fructe, legume, mirodenii sau condimente, care pentru digerarea lor necesita un consum caloric mai mare decat contin ele insasi. De exemplu: 100 grame ananas au 30 de calorii, dar pentru a le digera, organismul nostru consuma 60 de calorii. Astfel, dupa un calcul simplu, observam ca de fapt nu am adaugat, ci din contra, am consumat 30 de calorii mancand cele 100 de grame de ananas… DECI, SE POATE - slabim mancand!
Avand in vedere acest aspect, alimentele cu calorii negative sunt extreme de utile in dietele de slabire, pentru arderea naturala a grasimilor. In principal, aceste alimente sunt reprezentate de legume si fructe, in plan secundar aparand condimentele si mirodeniile.
In continuare voi exemplifica cu alimente din fiecare categorie:
Foarte important insa este faptul ca aceste alimente nu pot fi consumate oricum si oricand, necesitand un timp de digerare corespunzator. Ideea este ca nu putem manca exclusiv acest tip de alimente (toata ziua) mizand pe faptul ca au calorii negative si astfel vom slabi: programul de masa trebuie respectat, orele intre mese de asemenea, iar combinatiile dintre alimente trebuie sa fie optime, in plus ca nu ne putem hrani exclusiv doar cu fructe si legume.
Astfel, LEGUMELE cu calorii negative se pot combina cu carnea, branza, ouale, dar se pot folosi si ca ingrediente in diferite preparate: supe, ciorbe sau salate. Sa nu uitam ca majoritatea acestor alimente ne ofera si doze mari de fibre, ceea ce ne va ajuta sa ne saturam mult mai repede, intr-un mod cu totul sanatos
Daca ne referim la FRUCTE atunci situatia este putin diferita, in sensul ca ele nu trebuie sa se combine cu un alt tip de aliment, ci doar intre ele (exceptie facand pepenele rosu - singurul fruct care NU se combina cu alt fruct). Fructele se vor consuma pe stomacul gol sau la un interval de timp rezonabil, de 2 pana la 4 ore, fata de o alta masa.
Daca doriti o scadere ponderala mergand pe principiul alimentelor cu calorii negative, este recomandat sa introduceti treptat in meniul dumneavoastra aceste alimente – cele mai sus, mentionate. Nu abuzati de cruditati deoarece va pot cauza neplaceri in sfera digestiva. Preparati legumele la aburi sau la gratar si nu va sfiiti sa adaugati din belsug condimente si mirodenii. CONDIMENTELE cum ar fi piperul sau scortisoara, chiar iti ofera un ajutor suplimentar in arderea grasimilor. In general, incercati sa consumati fructe si legume de sezon, de preferat cele autohtone (chiar daca nu sunt atat de “cosmetizate” ca cele din import).
Si nu in ultimul rand, foarte importanta este hidratarea: beti minimum 2 litri de apa plata pe zi. ATENTIE! In acesti 2 litri NU se iau in considerare alte “lichide”, cum ar fi cafeaua, ceaiul, supa sau alte lichide. Nu consumati niciodata apa in timpul mesei sau imediat dupa masa (lasati sa treaca minimum 15 minute dupa ce ati servit masa), aceasta se consuma inainte cu 15 - 30 minute de mesele principale, cate 2 pahare cu apa.
VERA MED CLUB FAMILY S.R.L.
Telefon:
Email: