3 RETETE SANATOASE

1. SALATA CU AVOCADO (2 portii – 160 cal./100gr.)

  • 1 fruct avocado
  • 100 – 125 gr. mozzarella = cubulete
  • 6 – 8 masline
  • 8 – 10 oua prepelita
  • 3 – 4 fire ceapa verde tocata marunt
  • 2 castraveti verzi = rondele subtiri
  • 4 ridichii rosii = rondele
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat marunt

SOS VINEGRETA: (3L. ulei masline, zeama de la ½ lamaie, sare, piper, ± praf chili)

Avocado se taie pe jumatate si se extrage pulpa = cubulete. Ouale se fierb tari si se taie pe ½. Se amesteca toate ingredientele, se pune sosul vinegreta si se presara patrunjel tocat deasupra si se serveste rece.

* Aceasta Salata este o varianta optima pentru un Dejun fortifiant, sanatos, care ne asigura toti nutrientii necesari bunei functionari a organismului.

2. PASTE INTEGRALE CU BROCCOLI, CIUPERCI SI BUSUIOC (2 portii)

  • 125gr. paste integrale
  • 400 gr. buchetele broccoli
  • 4 – 6 ciuperci cu palarie mare
  • 8 rosii cherry
  • 3 – 4L. ulei malsine extravirgin
  • zeama lamaie, vf. sare, vf. oregano, vf. menta
  • busuioc proaspat tocat marunt
  • 2L. parmesan ras

Pastele integrale se fierb conform instructiunilor si se clatesc cu apa rece.
Broccoli se fierb la aburi doar 4 – 5 min.
Ciupercile se dau la gratar/cuptor pana se rumenesc bine, dupa care se vor toca mai grosier.
Rosiile cherry se taie pe jumatate.
Se amesteca toate ingredientele si se presara pe deasupra 1 – 2L. parmesan ras.

Aceasta reteta poate fi Dejun consistent si lipsit de grasimi nesanatoase.
Se poate servi cu o salata verde sau ruccola stropita cu lamaie.
Daca excludem parmesanul, este o optiune fericita pentru vegetarieni sau in perioada de post

 

3. NEGRESA DIETETICA SI RAPIDA: (2 portii)

  • 8 – 10 biscuiti integrali
  • 10 – 15gr. unt light/BIO
  • 1L. dulceata visine, smochine sau cirese (fara zahar) (se gasete la raioanele pentru diabetici sau BIO)
  • 1L. nuca cocos
  • 1L. stafide
  • * Optional, 1L. cacao.

Biscuitii se faramiteaza foarte bine si, cu ajutorul unei furculite, se vor amesteca bine cu untul.

Stafidele (care in prealabil vor sta aproximativ 30 min. in apa rece) se vor scurge si usca pe un servetel absorbant si, impreuna cu nuca de cocos si dulceata se vor omogeniza bine cu amestecul de biscuiti si unt → se fac bilute mici care fie se consuma ca atare, fie se dau prin putina cacao.

Se pot servi imediat dar mult mai savuroase sunt putin date la frigider.

Acest desert este extrem de usor de preparat foarte gustos si poate fi o gustare de dupa-amiaza excelenta. Chiar si pentru cei care tin dieta.
A nu se depasi 125 – 140 gr./gustare din prajitura.


Lasă un mesaj