SANATATEA TV - Dieta, intrebari frecvente

 

Dieta reprezintă atât un mod echilibrat de a mânca, cât şi un mod de a trăi sănătos şi echilibrat. Dr. Veronica Daghie subliniază importanţa pe care o are dieta pentru persoanele cu reale probleme de sănătate, dar şi pentru tinerele care vor să slăbeacă pentru a-şi îmbunătăţi imaginea. De asemenea, dumneaei respinge total conceptul de „diete – minune” , însă şi iniţiativa de înfometare, ambele procedee dăunătoare organismului şi eficiente doar pe termen scurt.

Pe de altă parte, este recomandat un consum de apă echilibrat, stabilit în funcţie de greutatea şi de înălţimea unei persoane, dar şi de sezon.

Masa de seară, savurată cu 3-4 ore înainte de culcare nu reprezintă un pericol pentru siluetă aşa cum ar putea crede mulţi, iar paharul de apă băut cu 10-15 minute înainte de masă este un mit confirmat de către specialişti.

Consumul de fructe se face pe stomacul gol, la un interval mare după masă şi disociat de orice alt aliment din cauza fermentaţiilor care se pot produce în organism şi care pot conduce la creşterea masei corporale.

 

Citește mai mult

 

SANATATEA TV - Dieta, intrebari frecvente