Cum ajung lactatele sa “fure” calciul din oase

 

Laptele şi brânza se pot tranforma în “hoţi” de calciu, dacă nu le consumăm corespunzător. În plus, ele pot favoriza producerea fracturilor, nefiind recomandate persoanelor cu osteoporoză, susţin medicii.

Laptele, brânza şi caşcavalul  sunt recunoscute ca surse de calciu,  însă atunci când sunt consumate în exces, ne scot calciul din oase, atenţionează medicii.

“Laptele şi brânza, având multe proteine şi fiind acide, scad pH-ul sângelui şi îl acidifică. În această situaţie, organismul se apără şi, obligatoriu, scoate calciul din oase, ca să echilibreze pH-ul sângelui şi să poată să rămână normal. Astfel, aceste alimente consumate în cantităţi mari ajung să ne fure calciul din oase şi devin nişte hoţi de calciu”, explică dr. Virgiliu Stroescu, medic nutriţionist şi endocrinolog la Policlinica Iancului din Bucureşti.

 

 

Cum ajung lactatele sa “fure” calciul din oase